06/03/2018

Jawel, op zaterdag 21 april a.s. organiseert Lions Club Schiedam al weer voor de zeventiende maal het Schiedamsche Klootschiet Kampioenschap.

In de afgelopen  jaren werd kans gezien om ruim  € 60.000,00 bij elkaar te schieten en kon een flink aantal organisaties financieel worden ondersteund. 

Bedrijven, instellingen, families, scholen, politieke partijen en service clubs kunnen zich ook dit jaar voor deze gebeurtenis aanmelden. In totaal strijden maximaal 24 teams om de “Grote Kloot” van Schiedam. De wedstrijden worden gespeeld in en rond ons geweldige Julianapark, terwijl het Hoofd Kloot Centrum zich bevindt in de prachtige tuinzaal van het Jacob Gasthuis. Het kampioenschap wordt gespeeld volgens het SHOTGUN systeem (alle teams starten tegelijkertijd en eindigen dus ook min of meer gelijk). Om 14.00 uur precies zal met het massaal schieten van de kloten worden begonnen en wordt wederom recht gedaan aan het feit dat al eeuwen geleden het edele klootschietspel in onze prachtige stad werd gespeeld.