29/12/2019

Voor de NEGENTIENDE  maal  organiseert  Lions Club Schiedam het “Schiedamsche Klootschietkampioenschap” en zullen de kloten  op zaterdag 18 april a.s. weer in volle hevigheid worden afgevuurd in het Julianapark 

Op zaterdag 18 april a.s. organiseert Lions Club Schiedam al weer voor de negeniende maal het Schiedamsche Klootschiet Kampioenschap.

In de afgelopen  jaren werd kans gezien om ruim  € 70.000,00 bij elkaar te schieten en kon een flink aantal organisaties financieel worden ondersteund. 

Bedrijven, instellingen, families, scholen, politieke partijen en service clubs kunnen zich ook dit jaar voor deze gebeurtenis aanmelden. In totaal strijden maximaal 24 teams om de “Grote Kloot” van Schiedam. De wedstrijden worden gespeeld in en rond ons geweldige Julianapark, terwijl het Hoofd Kloot Centrum zich bevindt in de prachtige tuinzaal van het Jacob Gasthuis. Het kampioenschap wordt gespeeld volgens het SHOTGUN systeem (alle teams starten tegelijkertijd en eindigen dus ook min of meer gelijk). Om 14.00 uur precies zal met het massaal schieten van de kloten worden begonnen en wordt wederom recht gedaan aan het feit dat al eeuwen geleden het edele klootschietspel in onze prachtige stad werd gespeeld. 

Uiteraard zijn daarbij toeschouwers en belangstellenden van harte welkom om onder het genot van een zelf gefinancierde consumptie, de wedstrijd te volgen en te filosoferen over de behaalde resultaten. Ook deze opbrengst gaat naar het goede doel. 

De wedstrijden worden professioneel begeleid door ervaren klootschietologen uit onze eigen Lions kring.

Dit jaar wordt ook weer voor muzikale ondersteuning gezorgd om spelers te stimuleren,  bezoekers te enthousiasmeren het Julianapark te laten swingen en de bewoners van het Jacob Gasthuis te laten genieten van een heerlijke middag.

De wedstrijd begint om 14.00 uur, met als GRANDE FINALE rond 16.00 uur de strijd om de LONGEST EN NEAREST KLOOT. (dames en heren)

Om 17.05 uur zal burgemeester Cor Lamers de prijzen uitreiken aan de overwinnaars en Pieter Sneep, onze president, een cheque overhandigen aan de vertegenwoordiger(s) van de genoemde doelen.